Salutació

L’intenció d’aquest blog és mostrar mitjançat imatges part del patrimoni natural i arquitectònic de la terra on visc. Tot i el seu nom, aquest blog no es limita únicament a la comarca natural de les Guilleries, sinó que també fa incursions a terres com el Collsacabra, Savassona, la Plana de Vic i demés contrades veïnes, les quals també sento com a meves. Espero que us agradi.

dijous, 1 de maig del 2008

L'esglesia presumida


Esglesia de Sau
El pantà de Sau, Osona, Catalunya
Canon EOS 400D, Canon EF-S 18 - 55
HDR
26 / Abril / 2008
L'eslgesia presumida
_
El pantà de Sau, Osona, Catalunya
Sony Cyber-Shot DSC-W90
2 / Novembre / 2007
_
L'antic poble de Sau, petit nucli centrat per l'església parroquial de Sant Romà, es trobava a l'esquerra del Ter, al sector dominat pels cingles de Tavertet, i fou negat per la construcció del pantà. Tenia velles cases com la del Fadrí de Sau o Jaume Malianta, bandoler molt destacat de la banda d'en Serrallonga, algunes amb hipogeus o corredors subterranis, que foren objecte d'estudi i de publicacions abans de la seva desaparició. L'església romànica, consagrada el 1062, sofrí molt en el terratrèmol del 1425 i fou restaurada i modificada posteriorment, tot i que conservava els murs romànics amb lesenes i arcuacions llombardes i tot el campanar romànic, llevat el darrer pis i el coronament piramidal, que emergeix encara i serveix d'indicador popular del nivell de les aigües.Fonts consultades:
Grec
Localització:

Sau, Vilanova de Sau

6 comentaris:

David Soler ha dit...

I tant! I és que darrerament "xupa molta càmera" a la tele... A veure si s'acaba d'una vegada la ditxosa sequera i podem deixar-la en pau i anar a retratar altres indrets, jeje ;) Salutacions des d'una mica més avall seguint el Ter. David.

EFG ha dit...

A veure, a veure si amb les pluges d'aquests dies... salutacions des de Terrassa Albert !!

Eric

Albert Codina ha dit...

Farà falta força aigua, però si va plovent com fins ara segurament aviat es podrà tornar a veure el pantà amb una imatge molt més agradable :)

Moltes gràcies per els comentaris David i Eric!

Una abraçada des de Vilanova, Albert.

Camarandante ha dit...

Llegué aquí (al blog) a travez de Pnoramio, me he encontrado con un blog muy bien presentado y con unas fotos maravillosas. no entiendo en absoluto el idioma pero las fotos me bastan para decir ¡Felicitaciones!
Un saludo desde Argentina
Enrique

Racons de la nostra terra ha dit...

hola albert, magnífica la foto amb el seu mirall corresponent, ara ja no es pot fer, per tant espero que quedi com un bon record i que ho puguem contemplar en foto només i per molts anys!
records des del vallès
maria

Albert Codina ha dit...

Me alegra mucho que té haya gustado y té hayas animado a escribir-me un comentario Camarandante. El idioma està en catalan, aunque a la que tenga un poco de tiempo intentaré traduicir-lo al castellano y al ingles.

Saludos, Albert.

Des de fa uns dies ja solament surt la torre de l'esglesia, de totes maneres el pantà potsé ofereix millors vistes ara :) Gràcies per el comentari Maria.

Salutacions, Albert.