Salutació

L’intenció d’aquest blog és mostrar mitjançat imatges part del patrimoni natural i arquitectònic de la terra on visc. Tot i el seu nom, aquest blog no es limita únicament a la comarca natural de les Guilleries, sinó que també fa incursions a terres com el Collsacabra, Savassona, la Plana de Vic i demés contrades veïnes, les quals també sento com a meves. Espero que us agradi.

divendres, 23 de maig del 2008

Ponts que tornen a creuar les aigues

Pont de Queros

El pont de Queros, La Selva, Catalunya
Canon EOS 400D, Canon EF-S 18 - 55
12 / Març / 2008

_

Pont de Queros

_

Pont de Queros

_
El pont de Queros, La Selva, Catalunya
Canon EOS 400D, Canon EF-S 18 - 55
HDR
4 / Maig / 2008
_
_
Despoblat del municipi de Sant Hilari Sacalm (Selva), al sector septentrional del terme (pertanyent ja a la conca del Ter i separat del principal pel coll de Querós), a la riba esquerra del Ter. El lloc és esmentat ja el 923, i l'església parroquial de Sant Martí, al s XI; l'edifici, romànic, no ha estat inundat, com la majoria de les masies (moltes abandonades de temps, entre les quals el mas Serrallonga, de la família del famós bandoler) i el notable pont de Querós (refet en 1696-1700), pel pantà de Susqueda. L'edificació actual és un pont de quatre ulls amb arc de mig punt, sostinguts per tres pilars; i del qual només n'emergeix un pilar i l'inici dels dos ulls més elevats. El lloc formà part del terme senyorial de Sau i constituí batllia amb Sant Andreu de Bancells. S'independitzà al principi del s XIX i formà per poc temps municipi independent amb Mansolí.

Fonts consultades:
Grec
Localització:

3 comentaris:

Lluket ha dit...

L'aigua torna a córrer pels rius catalans... se'ls està veient "lo plumero".

NO AL TRANSVASAMENT! :D

Albert Codina ha dit...

Be.. aquest pont normalment esta tapat per l'aigua, és per això que fet la referència a que torna a tenir utilitat :)

m.angels ha dit...

Bona tarde,ahir vaig estar a l'Església de Sant Martí de Querós i alla nomes ia el turó del Malsopar i ara he vist buscant informació aquet pont, on queda el pont aquet,el nivell de les aigües es molt baix i es deu veure.