Salutació

L’intenció d’aquest blog és mostrar mitjançat imatges part del patrimoni natural i arquitectònic de la terra on visc. Tot i el seu nom, aquest blog no es limita únicament a la comarca natural de les Guilleries, sinó que també fa incursions a terres com el Collsacabra, Savassona, la Plana de Vic i demés contrades veïnes, les quals també sento com a meves. Espero que us agradi.

dilluns, 19 de maig del 2008

Sant Andreu

Sant Andreu de Bancells

Sant Andreu de Bancells, Osona, Catalunya
Canon EOS 400D, Canon EF-S 18 - 55
HDR
4 / Maig / 2008

Sant Andreu
_
Sant Andreu de Bancells, Osona, Catalunya
Canon EOS 400D, Tokina AT-X PRO 12 - 24
6 / Febrer / 2010
_
_
L'antiga parròquia de Sant Andreu de Bancells, al sector més oriental del terme, sofreix també un agut procés de despoblament i actualment únicament hi viuen 10 persones. L'església, situada a 927 m en un magnífic mirador de les baixes Guilleries, és un notable edifici romànic que, malgrat ampliacions laterals i una façana nova, guarda un bell absis amb les típiques ornamentacions de lesenes i arcuacions llombardes del segle XI. Esmentada des del 1101, existia ja molt abans, i unes lleugeres obres de restauració mostren que conserva els murs de la nau romànica i l'antic portal de migdia. Prop seu hi ha la rectoria, restaurada modernament com a habitatge temporal. En direcció a Vilanova de Sau hi ha el mas Bancells, que sembla que donà nom a la parròquia.Hom celebra un aplec el segon diumenge de setembre a l'ermita de la Mare de Déu de Vallclara, i hom ha recuperat la festa major, que se celebra el diumenge pròxim al 30 de novembre.

Fonts consultades:
L'enciclopedia
Localització:
Sant Andreu de Bancells, Vilanova de Sau

3 comentaris:

Jordi Gavaldà ha dit...

Impressionant Albert!!

Activa la moderació de comentàris i actualitza els links (mira els que tinc jo)

Una abraçada.

Jordi

David Soler ha dit...

Hola Albert!

Fan molta patxoca aquests blocs, així que m'hi he animat també. El meu el vull dedicar a la bellesa natural d'arreu de Catalunya. Espero que t'agradi!

http://geodsoler.blogspot.com

Ja ens anirem saludant!
David

Albert Codina ha dit...

M'alegra molt veure com va en augment el tema dels blogs, he mirat el teu i m'ha agradat molt David!

Salutacions, Albert